okt 2, 2020 - Uncategorized    No Comments

„Népszavazás lesz róla.”

Érdekes cikket találtam a 24.hu oldalán, ami a most vasárnapi cserdi polgármester választás kapcsán készült riportról szól. A Gondolati kör egyik alap gondolata, a választás szabadsága, hogy miért ne választhassam meg a főnökömet is. 
Számomra most derült ki, hogy Cserden már egy ideje működik a rendszer, hogy az ott élők választhatják ki, hogy ki legyen a vezetőjük akivel szívesen dolgoznak együtt, azért, hogy egy jobb és új világot építsenek együtt, maguknak.
Egy részlet a cikkből:
"És ki lesz a falugondok, ha vasárnap megválasztják polgármesternek, kérdezzük Bogdán Gyulától.
– Népszavazás lesz róla.
– Népszavazás? A falugondnokról?
– Nem olyan hivatalos, de a lakosok fogják kiválasztani. Kiírjuk a pályázatot, és utána a hivatalban titkos szavazással a falubeliek fogják kiválasztani a nyertest. Én is így lettem falugondnok annak idején. Ezt még a Laci találta ki. Na, látja, ez is egy olyan hagyomány, amit tőle örököltünk és visszük tovább."
*forrás 24.hu

A változás, a választás utáni vágy, ott van mindenkiben, mindenki szeretne olyan helyen, dolgozni, élni amit ő maga választ, saját magának, a családjának és ha együttműködünk mi is, hiszek abban, hogy bármit ellehet érni, csak a széthúzást és gyűlölködést kellene végre befejezni. 

Akit érdekel a teljes cikk az alábbi linken olvashatja el: https://24.hu/belfold/2020/10/02/cserdi-bogdan-laszlo-gyula-idokozi-polgarmester-valasztas-riport/   
Zoltán
EU.2020.10.02

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!