nov 4, 2020 - Uncategorized    No Comments

Emlékezzünk a hősökre!

1956 november 4-én hajnalban indult meg a szovjet hadsereg magyarországi inváziója, aminek célja a forradalom leverése, a szocialista blokkból kilépni szándékozó, Nagy Imre vezette kormány megdöntése és a demokratikus rendszer felszámolása volt.

A következő napokban a világ felháborodva, ám tétlenül figyelte, ahogy a szovjetek páncélosaikkal megszállják Magyarország városait, lefegyverzik hadseregét, és hatalomra juttatják Kádár János Forradalmi Munkás-Paraszt Kormányát. A Vörös Hadsereg támadását természetesen a forradalom hívei nem nézték tétlenül, Budapesten és az ország számos pontján elkeseredett fegyveres harc kezdődött a szocialista szuperhatalom bevonuló erőivel szemben.

„Itt Nagy Imre beszél, a Magyar Népköztársaság minisztertanácsának elnöke. Ma hajnalban a szovjet csapatok támadást indítottak fővárosunk ellen azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megdöntsék a törvényes magyar demokratikus kormányt. Csapataink harcban állnak! A kormány a helyén van. Ezt közlöm az ország népével és a világ közvéleményével!”
(Nagy Imre 1956. november 4-i rádióközleménye)

Tisztelet a hősöknek, kik kiálltak értünk, kiáltalak a szabadságunkért, az elveikért!

Sajnos egyre inkább erre fele haladunk ismét, de ezúttal nem egy külső hatalommal kell szembenéznünk, hanem az országunkat, a magyarságot egyre inkább elnyomó korrupt hatalommal, akik a társadalmi egyenlőséget nem ismerek el, az emberséget, az együttműködést pedig minden lehetséges eszközzel gátolni, felszámolni akarják!

De van választásunk, és ne hagyjuk, hogy az együttműködésünket megtörjék!

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!