okt 23, 2023 - Uncategorized    No Comments

Október 23-ra emlékezve.

Bár nem szeretem volna politizálni, most mégis azt teszem, hiszen a mai Fidesz kormány teljesen elárulta 56 szellemét, mindazt amit képviselt, pusztán hatalomvágyból, kapzsiságból és teljes erkölcstelenségből. Miért mondom ezt? Ha most nem, a putyini kiszolgáltatottságukat veszem alapul, akkor morális kötelezettsége lett volna a Fidesz kormánynak a leghangosabban, minden jogi és diplomácia eszközt bevetve követelni az új orosz tankönyv 56-ot érintő részének (fasiszta forradalom volt stb.) megváltoztatását követelni, de NEM, ők semmit nem tettek, csak hallgatnak és „Jóvan az úgy, úgy se számít…” Nos, de. Igen is számít, bár nem nekik, hiszen őket, csak az érdekli, hogy hatalomban maradjanak és ezzel elkerüljék a felelősségre vonást.

De sajnos ilyen világot élünk, ahol a mások lettek az értékek, ahol a bűnözőknek és elnyomóknak vannak jogai, míg az átlag ember nem számít, míg csöndben van, míg önként kiszolgálja az elnyomó rendszert. Csupán azt felejtették el, hogy 56 is emiatt történt.

Az alábbi John F. Kennedy idézett 56 kapcsán jól mutatja, hogy bármennyire is kicsi az esély, ha az embereket túlfeszítik előbb utóbb ki fog törni és az a hatalmon lévőkön fog csattani.

„1956. október 23-a örökké élni fog a szabad emberek és nemzetek emlékezetében. E nap a bátorság, az öntudat és a győzelem napja volt. A történelem kezdete óta nincs még egy nap, mely világosabban mutatja az ember csillapíthatatlan vágyát a szabadság iránt – bármily kicsi is a siker esélye, s bármily nagy is az áldozat, amit követel.”

John F. Kennedy (1960)

Az alábbi linken János megemlékezését lehet olvasni 56 kapcsán, aki személyesen is átélte a történteket.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!