Az út Istenhez felebarátainkon keresztül vezet” ( P.Varga László S.J.)

Szeresd felebarátodat, mint tennmagadat! Érvényes ez a munkahelyekre is ???

Imádkozzunk ! Imádkozzunk közösen !

1. Imádkozzunk testvéreinkért, akiket munkahelyükön igazságtalanság ért, s magukra maradtak, mert kollégáik is cserbenhagyták őket, félvén attól, hogy szolidaritásukkal magukra haragítják főnöküket.

2. Imádkozzunk testvéreinkért, akiket munkahelyükön tudásuk, rátermettségük miatt a protekció révén kinevezett főnökük megaláz, s hamis vádakkal szorgalmukat, igyekezetüket vonja kétségbe.

3. Imádkozzunk testvéreinkért, akik munkahelyükön kiálltak az emberi jogokért,……………és az utcára kerültek.! Tisztelettel és szeretettel gondolunk rájuk ! S ha választhatnánk, őket választanánk meg főnökünknek.

4. Imádkozzunk testvéreinkért, akik a globalizáció következtében munkanélküliek lettek, mert a döntést egy másik kontinensen téves információk alapján hozták.

5. Imádkozzunk Istenhez, hogy az „oszd meg és uralkodj” elve száműzetessék a munkahelyekről !

6. Imádkozzunk Istenhez, hogy a gazdasági életben sorsunkról magunk is dönthessünk.

7. Imádkozzunk Istenhez, hogy mindennapi munkánk színhelyén, munkahelyünkön, igazi emberi közösségek alakulhassanak azzal, hogy magunk választjuk meg vezetőinket, főnökeinket.

8. Imádkozzunk testvéreinkkel együttesen olyan munkahelyekért, ahol nem gyűlölni tanuljuk meg az embert, hanem szeretni!

Róma, 1999, húsvétvasárnap (R.J.János)

Terjeszti a GONDOLAT-KÖR