dec 2, 2016 - Uncategorized    No Comments

MOST JELENT MEG!!!

A Nyugati sajtó sem akar a békés együttműködésről, reformokról,  a feudális  kort felidéző kinevezésekről beszélni, tárgyalni!

A korrupciók melegágyáról!

Csak, erőszakkal, törvényekkel háborúkkal, forradalommal fenyegeti mindenki egymást.
Az alábbi véleményt és ötletet küldtem el itt, Németországba a West Deutsche Rundfunk és a baloldali,TZ, Tageszeitung, Berlin szerkesztőségének. Válaszra sem méltattak! Ez lenne a szabad sajtó? Azt csinálják, amit akarnak. Van pénzük. Csak éppen nem informálnak. Miért tombol, harag,  nálunk a demokratikus jogállamokban? Az US- választások közepette és Európában? Szinte állandóan. Mert a társadalmi, a szociális igazságtalanság egyre nő. Egyre csak nő, növekszik!  Meddig?
Igazságtalanságot történelmünk tanulsága szerint ember nem képes, nem tud elviselni.  Nem akarja!
A felháborítóan növekvő igazságtalanság következtében sokan a  politikában sem hisznek már.
Pedig  vezetőit  mi, tehát a nép választja. Kezdünk jogosan, kételkedni.

Hazám fiai, leányai, polgártársaim, embertársaim!

A nép, az emberek nagy többsége dolgozik! Munkájából akar megélni! Nem kizsákmányolásból, lopásból, rablásból vagy csalással, protekció segítségével A munkaképes állampolgárok többsége dolgozik, szorgalmasan és mint tapasztaljuk, egyre sietősebben.
Az állam meg gazdagodik. Igaz, ugyan egy csoport, kis réteg, szinte ugrás-szerűen egyre gazdagabb lesz. Vajon nem ők uralkodnak a nép helyett?
Mit mutat a statisztika: egy kisebbség rohamosan, de egyre gazdagabb lesz. A többség rovására. A nép meg lemarad, pórul jár. Hiába igyekszik. Egyre sietősebben  végzi munkáját. Mindenki száján ott is van  minden nap: Wir haben keine Zeit!  Nem érünk rá, semmire! Demokráciában élünk mi még egyáltalán? Vagy azt is kérdezhetném már: jogállamban, ahol az igazságosság  és a nép uralkodik?
Nem inkább a pénz? A pénzesek?  Az úgynevezett „elit”?
Közülük sokan szégyellik is már, de nem tehetnek mást, a konkurensek is kizsákmányolásból tartják fenn magukat. Ha tisztességes, igazságos bért fizetnének, olyat, amivel amivel a dolgozók is egyetértenek, csődbe kerülnének. A becsületesek.

Gondolkodjunk!

A politika hamukál, mert az igazságtalanság növekedéséről nem beszélnek. Nem merik megkondítani a vészharangot, inkább egyenlőtlenségről, a bátrabbak, növekvő egyenlőtlenségről. Az emberi egyenlőtlenség szép és természetes. Az sok mindenben igaz, gondoljunk csak valamennyiünk új- lenyomatára!
________ _________

An WDR  und  an „Hart-und- Fair”,  an Tageszeitung-,Berlin:
„Warum ist unsere Gesellschaft so Hasserfüllt? Weil die soziale Ungerechtigkeit steigt! Die Mehrheit der Bevölkerung arbeitet. Aber die Statistik zeigt : die Mehrheit wird abgehängt. Haben wir noch eine Demokratie? Und die Ungerechtigkeit  nur steigt und steigt. Die Politik spricht aber gar nicht davon, nur von „Ungleichheit“. Aber es ist normal! Frau Merkel, denken Sie nur auf unser Fingerabdruck!“

JJR Johannes János Rőczey, ungarischer Philosoph (90.)

_____________

Sem a baloldali, sem a baloldal sajtó nem hajlandó a reformokról gondolkozni és vitát engedélyezni. Hová forduljunk? Kérdezi tőletek,  a magyar forradalomra nagyon jól emlékező  Rőczey J. János!

EU, Wetzlar, 2016.11.23.

Got anything to say? Go ahead and leave a comment!